Jul asse….

Alle har minner fra en eller annen jul, enten på godt eller på vondt. Jeg personlig må si at jeg begynner å gi litt opp! Jul handler om å gi, være raus og åpne opp for andre. Hvorfor stresser vi sånn? Hva er det vi skal rekke? Jula kommer uansett, og den kommer hvert år! Kjenner selv at jeg blir stressa, og jeg forsøker så godt jeg kan å være blid, men det er særdeles vanskelig når du går på et handlesenter og møter alle de selvsentrerte uten smil. Se rundt deg, INGEN smiler!!! De stresser, de hater og de ser ned i telefonen. Jeg, jeg smiler, forsøker å fleipe litt med de som jobber i butikkene, og tar på meg oppgitt tryne for å få folk i butikkene til å smile. Smiler de? Nei, de ser medfølende på meg….

frustrert

I dag, sånn lettere kokt ringer jeg broren min. Jeg husker jo ikke hva det het den yngste ønsket seg… Det vil si merket eller navnet (?) broderen nevnte. Så kommer denne siste fødte, fin fyr forøvrig. Jeg spør; Hva ønsker du deg. Han; Vet ikke, egentlig ønsker jeg meg ingenting. Eh… Jeg, er det noen trøye du vil ha? Genser? Noe du liker? Merke? Da sier denne lille fantastiske fyren; Egentlig så ønsker jeg meg ikke noen trøye, trenger ikke heller. Egentlig så er det ingen gensere jeg trenger heller. Egentlig så liker jeg ingen ting og jeg ønsker meg ingenting… Da sier jeg, kan jeg få prate med pappa igjen. Jeg får brodern på tlf, og sier det overnevnte og oppgitt sier jeg; Jeg kommer til å kjøpe et kort hvor jeg skriver at siden han egentlig ikke liker eller ønsker seg noe, så kan han få være med meg og onkel i butikken å finne noe sjæl! Jepp jeg tror jeg gjør det sånn (Jag har gjort det, men la ved litt peng). Tok forøvrig 4 dager før jeg fikk svar fra han på 14, nei det skal ikke være lett! Og brodern? Joda han ønsker seg snille barn og fred på jord… WRÆÆÆÆÆLLLLLLLLLLL

Jeg synes ting har blitt litt pussig, vet ikke helt om jeg liker endringene som skjer, som sikkert handler om å være gammel å sær. Den yngste har jo seffern bursdag, og til bursdagen ønsker han seg penger, for den leka han har lyst på husker han ikke hva heter  (?) Jeg ber han om å google, for å gi meg navnet. Hører jeg noe… Nei, han forventer sikkert at jeg googler og finner det ut sjæl, akkurat som jeg kan det…. Jeesses, gi meg styrke!! Eller bursdager som ikke er i julemåneden på samme lønn!!!!!!

Noen ting er positivt andre ting, eh.. Jeg kjenner jeg begynner å bli gammel til sinns, og jeg jeg er syvogførr… I min beste ungdom! Men, en liten historie; Jeg har et mårratryne kun en mor kan elske, og hun er død. Hun døde dessverre alt for ung, kun 56 og i 09. Dette mårratrynet kan skremme f… på flatmark, og jeg lever godt med dette… Men…

Jeg begynte i nåværende jobb i mars 2009, og jeg må si jeg er leder for en sammensatt men fantastisk gjeng. Vi har hatt nedturer og oppturer, og jeg må også nevne at jeg har verdens beste jobb. En av disse unike ansatte begynte tidlig å påpeke at jeg var i overgangsalderen. I dag kunne jeg ha vært der, men hormonene sier noe annet. Jeg tror jeg har sjekket meg ti ganger på ti år, men hormonene mine er bra. (Jeg har sjekket meg hver gang denne fantastiske damen har påpekt dette, sikkert fordi jeg har sett for jævlig ut men… ) Denne fantastiske damen har ferie, og har en stedfortreder… Så sitter vi og har lunsj, og stedfortreder propper ut med at jeg er i overgangsalderen! Ikke engang når hun har ferie slipper jeg unna… Jeg er grumpy, jeg er en sur tverr kjerring, og jeg vet hvor skapet skal stå! Og jeg har lest at menn også har overgangsalder SÅ DET SÅ… Jeesses jeg slipper ikke unna!

NEI JEG ER IKKE I OVERGANGSALDEREN JEG ER GENERELT SETT KRONISK PREMENSTRUELL, OG LIKER Å KRANGLE/KVERRULERE!!!!!!! OG BLIR JEG IVRIG HØRES JEG SINT UT!!! BEKLAGER, MEN JEG ER FØDT SÅNN. LIK DET ELLER EI, MEN PLAG IKKE MEG MED AT DU IKKE TAKLER DET. JEG TAKLER DEG!!!!!!!!!!! OG JADA, TRYNET FÅR JEG IKKE GJORT NOE MED, SELV OM BRODERN I ALLE ÅR HAR SAGT AT JEG MÅ LØPE PÅ MEG TRYNET. DET HJELPER IKKE! (Har prøvd i 30 år)

Jeg har tatt nok blodprøver til å vite at i hvertfall hormonene mine er fine, og kalsium nivået mitt ligger på 129 (?) Og jeg har lært at spiser du for mye magnesium så får du diare og tror du har blitt matforgiftet, fordi du ikke likte kaken du fikk og forsøkte å gi den til kattene, så de så meg kaste kake! Ikke tull, jeg doblet dosen med magnesium i sommer og ble litt rar i magen. Trodde jeg hadde fått feriemage for første gang i mitt liv, men det vedvarte. Jeg gikk til legen fordi jeg syntes det var litt rart, tok nesten alt av prøver, men som sagt frisk som en fisk. Så googlet jeg, og moralen er; IKKE doble magnesium dosen. Du går forøvrig ikke ned i vekt heller, men du blir rimelig sliten av do flyingen 😉 Værsegod, gratis råd!

img_1338

Så tilbake til dette med jul og helligdager og sånn… Nå er Oslo by nesten umulig å komme frem i. Det er veiarbeid, utbygging av sykkelveier, utbygging av busslommer, forbedring av trikkeskinner i store deler av Oslo. Alt på en gang! Hvorfor gjør man ikke sånt om sommeren? Når vi med luftveisproblemer kan sykle uten og daue av forurensning og kulde? Eller når man kan sykle trygt, og ha oversikt over idiotene i gule jakker kontra de som tar hensyn? Neida, vi tar det på vinter når de normale ikke sykler, og vi salter noen av disse veiene men ikke andre. Fortau saltes eller måkes ikke, så har du barnevogn; Lykke til i julestria hvis du er i byen; Der er det mye is! Vel, mildvær i dag, så kanskje det forsvinner. Men igjen; Ærlig talt dere som skal fukke opp Oslo by, går det an å tenke? Bruke de små grå som sitter i det man kaller hjerne? Det blir jo mer forurensning nå enn noen gang, og dere som driver Oslo mener dere er grønne? Grønn meg i pumpen! HMPFR!!!!!!

Jag har akkurat levert en eksamen så jeg har ikke fått ut irritasjonen min på en stund, så jeg må nevne et par andre ting. Beklager sutring, not 😉

Halloween ???? Erre mulig???? Kjøpepress, forskjellsbehandling, utfrysning, og overforbruk!!!!! Jeg synes det er utrolig trist å se hvordan foreldre oppfordrer til bekledninger og tigging av gotteri, at foreldre synes det er kjempemorsom å lage skremmende fester som kan få enhver til å få traumer, og andre til å kjøpe dårlig gotteri på nille for å ha noe å gi ut. Jeg synes det er fornøyelig hvordan vi nordmenn sitter å nedsnakker USA og går på den ene smellen etter det andre. Vil vi ha det slik som USA? Enda større diktatur enn hva vi har i Norge i dag(i utganspunktet opplever jeg at USA har et større demokrati enn hva Norge har JFR Bomringer i Norge)? Hvorfor ikke flytte dit da? Så kan du feire Halloween, 14 februar, kyllingen en eller annen gang og Black weekend, fredag, mm. Jeg opplever at utrolig mange i Norge er helt uenig i mye av det som skjer i USA, men å overta disses tradisjoner istedet for å ivareta våre egne er helt ok!

Hvor ble det av julebukk, hvor det du trengte var å kunne en julesang, litt rød leppestift i skinnene var nok? Det var ikke forskjell på de som hadde råd til kostyme eller ei. Vi sto sammen og «dret» oss ut. Vi sang og fikk gotteri av de som ville gi, av andre ei. Men sann deg mine ord, gode minner, det har jeg! Vil alle ha det etter den arvede illusjonen om Halloween? Med kjøpepress og gi press? Kostymer noen har råd til andre ikke? Og forventinger om at jeg skal sminke meg og skrike noe som: Trikk eller tritt? Stakkars barn, og nei, det skjer ikke i mitt hjem! 

Jeg vet ikke, men det jeg vet er at vi utsletter oss selv. Vi klager og syter, vi bryr oss ikke, vi tenker ikke, vi ser ikke andre og hvorfor skal vi, de ser ikke oss. Vi har ut i fra hva jeg ser det blitt en superegoistisk nasjon som kun bryr oss om oss selv. Nei, det gjelder ikke alle, og nei det hjelper ikke å gi penger til kirkens bymisjon. Vi må ta vare på våre tradisjoner og være stolte av oss selv. Og vi må forstå at enkelte ganger er godt nok, mer enn godt nok. Norge for meg er et fantastisk land å bo i, men vi ødelegger det sakte men sikkert fordi vi har sluttet å bry oss. Hvorfor? Min illusjon er at vi er for selvopptatte, og opptatte av å følge moter. Halloween har aldri vært en tradisjon i Norge, og jeg håper det viskes ut. Det samme håper jeg black friday blir også, med mye mer.

En tanke jeg har er at foreldra synes Halloween er kult, men disse stakkars barna som får bøtter til å tigge med, synes det faktisk er ganske flaut. Kanskje vi voksne skal gå litt i oss sjæl og tenke på; Nei, vi hadde ikke Halloween, og det er ikke sikkert vi hadde syntes det var så kult heller å bli tvunget til å sminke oss groteskt for å gå ut å skrike trikk eller tritt?

img_0297

Det beste er som regel gratis, og det er å se folk, og bry seg om, være raus, men ikke blakke seg helt fordi andre forventer det. Hvorfor gir vi egentlig gaver? De fleste har alt og mer enn det de trenger. Hva da med å finne noen som ikke har, og gi til en fremmed? Uten å gå via en organisasjon? Ta også gjerne turen ut i marka, ta med deg noe brød, frukt, grønnsaker etter middagen, eller solsikkefrø hvis du har råd til det. Finn en plass i skogen, gå dit igjen og igjen. Fuglene kjenner deg igjen, ekornet forsøker å by deg opp til kamp, rådyrene står å titter. DET ER LYKKE DET, OG DET FÅS IKKE FOR PENGER. Og det gir så uendelig mye mer… På en annen side, finner du en person du ser sliter, spør denne om dere skal ta en kaffe, setter av litt tid, så er min påstand at du gir mye mer enn penger til en innsamling. Jeg utfordrer deg ….

img_1278

Og jeg ønsker deg av hele meg en riktig god jul, og har 2018 vært trått så håper jeg 2019 blir mye bedre. Slipp solen inn, vær raus og ikke bry deg om hva andre tenker. Du er unik, mårratryne eller ei 🙂

2 kommentarer om “Jul asse….

  1. Å, dette innlegget elsker jeg!! ❤ Humor og alvor i skjønn forening, og jeg er så enig i refleksjomene dine, bl.a. om å adoptere tradisjoner fra USA – HVORFOR I ALL VERDEN SKAL VI DET!!!???😖 Og dette understreker bare det jeg allerede vet om deg; empatisk, raus, ærlig, morsom, klok…..and the list goes on……😍👍

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s