Sånn og sosiale medier…

Rein kjær sutring, asse….

Hva skjer med det norske samfunnet? Gir vi fullstendig F? Gir politikerne fullstedig F? Jeg bare lurer…

Virkeligheten 1

Jeg leser at flere kirker vil bli nedlagt grunnet lavt oppmøte og dårlig økonomi. Hva FA.. Nei, jeg er ikke kristen eller religiøs, men dette handler om kultur og tradisjoner. Skal vi utslette oss selv mer enn vi allerede gjør? Vi nordmenn ønsker å fjerne det norske flagg fra 17. mai feiring, vi har fjernet kristendom som fag, vi kan ikke lage nisser eller synge sanger som har vært tradisjoner, fordi vi tror at vi tråkker på noen ved å synge eller lage nisser??? Allikevel fremelsker vi sanger som synger om voldtekt, vi snakker om mobbing som det er dagligdags, vi har blitt så inneihampen skinnhellige og bryr oss egentlig ikke om noen ting. Det er utrolig trist. Og jeg må jo bare trekke inn utekontor, blå flekker i veien, stygge blomsteroppsatser, sykkelparkering (Har man ikke sykkelboder, boder og garasjer mer????)

Jeg kan kun snakke om Oslo, men jeg tror det er sammenlignbart generelt sett. Hver 17 mai dukker det opp i sosiale medier om det norske flagg, kontra andre flagg. Hver jul, kommer spørsmålet om nisser av doruller opp. Så kommer påsken med kyllinger og egg, noe som er innenfor, så lenge en ikke flagger. En periode kunne man ikke flagge i barnehager fordi man var diskriminerende. Så kan vi ikke si ord vi er vokst opp med, som de som har blitt kaldt det kanskje mener er riktige. Vi lager stereotypier uten å overhode snakke med den det gjelder. Ta rusmiddelavhengige i dag, politisk korrekt må vite, som har vært igjennom utallige stigmaer uten i det hele tatt å bli spurt.  Er det ikke på tide å inkludere de det gjelder, isteden for å lage stereotypier? Lage propaganda og stempler?

sosiale-medier-I-COLOURBOX15658277

Media er den 4 statsmakt hvis jeg ikke husker feil. Da må sosiale medier bli den 5 (eller den første?). Jeg leser til stadig kritikk av alle andre, men selvkritikken, den sitter ikke løst for å si det sånn. I dag på jobb skulle jeg opp å prate med en beboer. Jeg jobber med aktiv rus, og alle kulturer. Jeg har en oppfatning om at et menneske er et menneske, uansett fødeland, kultur, tradisjon, hvordan rusmiddel du bruker, hvilken utdanning du har eller ikke har. Jeg mener alle mennesker har noe å tilføre meg, og jeg håper jeg har noe å tilføre flere. Og samtalen i dag gikk som forventet bra.

Da blir det veldig trist at vi nordmenn (såkalte etiske eller hva det heter i dag) klarer å skape av stigma på vegne av andre. Det er vi som lager rasisme, det er vi som setter begrensninger og det er vi som mobber andre med forskjellige meninger og de som kanskje flesteparten er enige i  men ikke tørr å si høyt. Det er vi skinnhellige nordmenn som mener hva malen skal eller bør være, slik at vi kan ivareta egoet vårt og vårt såkalte engasjement i samfunnet. Det som er pussig er hvor mye vi ikke bryr oss. Hvor mye søppel vi kaster fra oss i marka. Hvor mange ganger vi ikke holde vikeplikt eller andre plikter fordi JEG TENKER BARE PÅ MEG SELV OG MINE EGNE BEHOV. MEG FØRST, SÅ MEG SELV OG TIL SLUTT MEG SELV, OG BLIR DET NOE IGJEN? JA DA PRØVER JEG MEG PÅ DET OGSÅ!!!!!!

bird-online-social-media-network-illustration-small-e1463343082127

Så har vi denne irriterende hasjtaggen da, som skal brukes i hode og pump, ukritisk og tidvis uetisk. Som sagt før og som sikkert veldig kjent er hasjtagg # en søkemonitor. Det vil for eksempel si at dersom du legger ut et bilde av barnet ditt med # liveterbest ute, vil alle i hele verden kunne se barnet ditt når man søker på livet er best ute. Verner vi barna med dette? Er de klar over at en i feks Kina kan sitte å søke på dette, og se akkurat ditt barn? Din familie, dine interesser? Hva ønsker du å få ut av dette? Har barnet nok samtykke-kompetanse til å ta et slik valg, eller skulle du som voksenperson ha gjort dette? Alt er ikke galt med hasjtaggen for all del, men jeg lurer på hvor mye man tenker over dette. Samt når man liker et bilde hvor hasjtaggen står så ser hele verden om de ønsker det, at akkurat du har likt dette bildet. Noe til ettertanke? Jeg kjenner jeg blir skikkelig irritert over disse hasjtaggene, og liker ingenting der det er brukt hasjtagg (med utvalgte avvik selfølgelig).

Liker vi ikke privatliv lenger? Har vi så behov for å bli sett av hele verden at vi utsletter oss selv? Og gir fulstendig F i at samfunnet forringes, de fattige blir fattigere, søppel flyter i skauen og ved/i sjøen, og MDG og AP (med fler) ødelegger byen vår?

Det er en del kampanjer som har pågått i sommer. Feks ta med 3 stk plast når du går fra stranden, barnehager har vært ute å plukket søppel. Det har vært høyt fokus på dette. Men jeg lurer da på en ting; HVOR ER SØPPLEKASSENE???? Er det forventet at vi skal ta med andres søppel hjem? Kunne ikke den forbanna byrådslederen i Bymiljøetaten ha satt ut søppelkasser, fokusert på å få fjernet glass, plast og annet fra inn og utmark, i stedet for å bruke milliarder på sykkelveier, bomringer og såkalt kunst? Jeg bare lurer…

fullsizeoutput_10cb

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s