TESLARASSHØL

Bilen uten blinklys, og bilen jeg elsker å hate. Hvorfor? De er stygge, de veier mye mer enn min bil og lager mye mer svevestøv enn min bil, men de får statsstøtte. Hva får jeg? Ikke en dritt fra staten. Jeg leste for en tid tilbake en artikkel, hvor en syklist hadde kommet i klemme med en tesla eier. Klarer ikke å få artikkelen inn her, men syklisten endte med å rope Teslarasshøl. Etter det har alle el biler blitt rasshøl.

7a1d4748f18c0ddafed4bc56549fbc59

Og ja de er det. De bruker ikke blink lys, de ligger feil i veien og tror de har forrangen til alle kjørefelt bare fordi de kjører på strøm. I gata mi, hvor man ikke har elbil-lading i dag, har man benyttet seg av skjøteledning prinsippet, hvor man lader bilen fra verandaen eller kjøkkenet. På vanlig strøm-kurs. Hva kan gå galt? Brann!!!!!! Når du kobler til noe som bruker mer strøm enn hva du i gjennomsnitt vil bruke, så kan du overbelaste el systemet slik at det begynner å brenne.

Jeg hadde el-tilsyn på jobben. Det han mannen sa til meg var følgende; når du overbelaster et rom, uavhengig av kurs, så er det ikke nødvendigvis der hvor overbelastningen skjer at brannen vil komme. Den kan komme i rommet/boligen ved siden av. Og hva skjer da med en 67m2 bolig? Jeg vet ikke, men det vil fremtiden vise. Begynner det å brenne, og liv går tapt får styret i borettslaget en sak man kanskje ikke helt har lyst på 😦

Men, det som irriterer mer mest er at staten går inn og finansierer store deler av el-bil innkjøpet uten at man vet om det har en samfunnsmessig funksjon. For hver Tesla, kunne man ha gitt flere hundre tusen til de svakeste. Er det noen som tenker på dette? Og er det noen som tenker på at Norge med sine knappe 6 milioner innbyggere skal være best i klassen på miljø, når ikke en kjeft i USA kjører elbil med sine 320 millioner innbyggere? Har de skjønt det eller er det bare vi i Norge som atter en gang drar ned nisselua for å slippe å se realiteten for hva den er?

Jeg kjører bil, jeg har bensin bil. Det er en 2013 modell Cooper mini, og ja den er liten. Den har en fantastisk egenskap til å bli til trailer hver gang jeg parkerer, så jeg tenker som så at den gjør nytta si så lenge jeg slipper å lukeparkere. Jeg kan få finansiert mange tusen ved å kjøpe meg en elbil. Men hvilken nytte vil det gi meg? Elbiler kommer uten lys, de eier ikke blinklys og tror de eier hele veien eller alle veier. Hva skal jeg med noe sånt? Jeg trenger en bil som virker når den skal, har blink lys og kjører med lys slik at andre ser meg. Så senest i dag en BMW elbil som var helt uten lys, og hvor den skulle… Det tror jeg bare den som satt i bilen vet. Vi som kjørte bak ble bare irritert da bilen var lys/lydløs og ikke eide blinklys.

Jeg pratet med en kollega. Han kunne fortelle meg at bompengene for han har gått opp med over 1500 i måneden. Dette er en enslig far, som trenger bilen for å kunne komme hjem for å være der for sønnen sin. Bor i Oslo, men utenfor ringen. Det han sier er at han har ikke råd til å kjøpe Tesla eller annen elbil for den saks skyld. Han sier han betaler gjerne bom, men at det nå begynner å bli litt vel drøyt da pengene han bruker på sønnens fritidsinteresser går til bompenger. Jeg spør om han kan kjøpe elbil, og han sier at joda hadde han hatt råd til det så ville han ha gjort det, men han har ikke penger til dette. Antagelig ville han ikke klart det for han som meg mener at man må bruke blinklys, og det gjør ikke elbiler. Tesla rasshøl!

Jeg kjører Kirkeveien til jobb, ned ved siden av Torshovparken. Når jeg kommer ned til Christian Mikkelsens gate så er det nå ett kjørefelt kontra to tidligere. Når jeg så kommer bort der hvor trikken krysser opp mot Thorshov, så sier skiltene at det er nytt kjøremønster. Det opp mot høyre er til Storo, det rett frem er til Majorstuen. Hva skjer? Alle elbildrittsekkene kjører rett frem. De gir fullstendig faen i merkingen, og kjører rett fram. Dette har blitt et problem etter sykkeltraseene ble laget, hvor syklistene som også gir f…. sykler i veien og lager køer.

Er det bare meg som reagerer? Er det bare jeg som synes at dette er fullstendig idioti? Hvorfor skal jeg betale veiavgift og andre avgifter for ting som ikke virker. Alt er ikke som på Frogner, hvor man driter i fotgjengerne og rydde sykkelveiene til fordel for disse. Jeg ser daglig at folk sykler i veien i Kirkeveien i stedet for å bruke sykkelveien som er laget. Og jeg har full forståelse, sykkelveien er ikke måket. Ei er heller fortauet for de gående. Dette er og kan vel ikke være riktig? Når skal man våkne å gjøre noe med det det som skjer i Oslo i dag? Skal mine og dine skattepenger gå til noe som ikke fungerer i det hele tatt? Jeg bare lurer….

Og er det greit at man kan lade Teslan sin via verandaen så andre står i fare for brann? Er det greit at du er så gjerrig på strømmen din etter å ha fått store deler av bilen din finansiert av staten, at du ikke kan bruke lys? Jeg bare lurer….. by the way Tesla rasshøl og forbanna egoistiske sykelister…..

img_0962

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s