Våpen og sånn…

Jeg skulle vel egentlig ha skrevet om hashtag metoo, politikk eller nyttårsforsett. Men det blir ikke det, jeg skal skrive om våpen. Hvorfor? For det irriterer meg noe inn i granraua hampen mye at vi i Norge skal være så naive og tro at det at politiet bærer våpen skaper frykt, eller flere våpen episoder i det daglige. Når skal vi våkne å se at vi henger bare etter? Det hjelper ikke en dritt å dra nisselua ned over øya. Kriminalitet skjer, det har blitt et mye tøffere samfunn. Og som en som satt hos meg i Oslo fengsel en gang sa; Det er ingen som står for ei kule. Så det er liksom greit at kriminelle uten trening med våpen kan sko seg, mens de som har trent for dette og trener vanlig ikke får lov grunnet misforstått naivisme?

Jeg er vokst opp med en Bessa som hadde vært i forsvaret. En mann jeg så høyt opp til! Han delte velvillig med historier, og blader jeg tror het «forsvaret». Jeg fant ut at jeg ville gjennomgå førstegangstjeneste for 2 ting, enten å satse på militæret og utdanning, eller FN tjeneste. Jeg fant fort ut at militæret ikke var noe for meg, dessverre for flere fullfører jeg det jeg påbegynner. (I vertfall nesten)

Jeg er født kverulant, med årene har jeg selvfølgelig moderert meg. Da jeg skulle søke om FN tjeneste spurte jeg troppssjef om en tjeneste uttalelse. I denne sto det fire positive setninger så; Tonje kan til tider være kverulerende og ha samarbeidsproblemer med sine medsoldater! En attest jeg aldri har brukt, men kan se tilbake på at joda kverulerende var jeg, men samarbeidsproblemer… Jeg dro til Libanon i juni 1993.

img_0975
Jeg var 22, jeg i Libanon var, med Glocken hengende ned, var jeg helt med… Blond og fin, med brunfarge på snei, ja jeg likte meg…. Det som forunderlig er, at politiet i Oslo ei kan, bære et våpen i daglig virke. Da de må søke om å få virke…. Idiotien lenge leve…..

I Norge kan man ta et jegerkurs på 30 timer, få bæretillatelse og kan ha våpen i godkjent våpenskap hjemme. På det illegale markede, kan du nesten få kjøpt hva du vil når det kommer til våpen. Slik har det vært i Norge i 10 år. (Jegerprøven i dag ble innført i 1986, jeg så vel den første illegale pistolen da jeg var 16. Det var gjengoppgjør i Oslo sentrum)

Politiet går 3 år på høgskole, med jevnlig skytetrening. De må skyte opp årlig, og er på jevnlige treninger for å kunne benytte våpen. (Veldig mange av de som utdanner seg til politi har våpen erfaring fra militæret også)

Når jeg søker på antall vådeskudd blant jegere kommer det lite med statistikk, som jeg finner. Men jeg finner at det var 4 i 2016, Det har vært flere dødsfall pga vådeskudd, men antall er usikkert. Et i 2009, to i 2011, et i 2012, det står også en del om skader, men for meg ikke tydelig nok til å komme med påstander. Men jeg fant et advokatfirma du kan kontakte dersom du utfører eller blir utsatt for vådeskudd. (Den som blir utsatt sliter kanskje litt ;)) Så tydelig vis står det.

Politiet på sin side står det at hadde 23 vådeskudd i 2015, hvorav ingen med dødelig utgang. (4 i 2011, 2 i 2012, 6 i 2013, 9 i 2014) Jeg finner ingen polititjenestemenn/kvinner som har dødd av vådeskudd. Og det kan vel også sies at det i Oslo er ca 2300 politifolk (vet ikke om alle bærer våpen/er operative) så i forhold til jaktsesonger kontra daglig omgang med våpen, så synes jeg ikke disse tallene er relevante.

Det som er relevant er den nedlatende holdningen jeg opplever en del politikere og samfunnsborgere har. Jeg skal også strekke meg så langt, at jeg opplever en del naive holdninger når det kommer til våpen. Synes du virkelig at det er skremmende å se at en politimann går med våpen? Tror du at våpenet hopper ut og skyter deg? Tror du at det blir flere våpen dersom politiet går med våpen? Blir du redd? Jeg lurer.

Når man er FN soldat er våpenet en del av uniformen. Drar man til utlandet, er våpenet en del av uniformen for politiet. For mange kriminelle er våpen en del av uniformen (vi bare ser de ikke) Redd, fryktinngytende for hva? At det faktisk skal hoppe ut? Akkurat som en snurrebass fra en badeshorts? Ærlig talt. Det handler om trygghet til å handle, trygghet til å kunne forsvare akkurat deg. Det er en del av uniformen.

Stone_cross,_Leiasundet,_Kvitsøy_Rogaland

Jeg synes det er artig at Hadia Tajik synes våpen er skremmende. En dame som er vokst opp i Rogaland, hvor mine stereotypiske holdninger sier at man har våpen. Ut i fra hva dette fantastiske google sier så var vikingene svært sentrale i Rogaland, så vokser man opp og er redd for våpen. Halooo…. Jeg er vokst opp på Ellingsrud i Oslo, en perle for innvidde å vokse opp i. Og der var det også våpen, og det var mye kriminalitet og tull. Jeg er ikke redd for våpen!

Jeg er redd den dagen jeg virkelig trenger hjelp, så kan ikke politet bistå, for de må ut å hente våpenet. Jeg er redd vi vil få flere negative hendelser der kriminelle dreper uskyldige mennesker fordi vi er så vanvittig redd for å bli stemplet for ett eller annet. Norge skal jo være et nisseland, hvor vi trekker lua så langt ned vi kan så vi slipper å se virkeligheten. Se bare på dette jævla metoo greiene.

DET FINNES OVERGRIPERE I ALLE POLITISIKE PARTIER, OG I ALLE SAMFUNNSLAG. SLUTT Å SUTRE OG GJØR NOE MED DET! DET FINNES KRIMINELLE MED VÅPEN ANTAGELIG RETT VED SIDEN AV HVOR DU BOR, HVOR NAIV GÅR DET AN Å BLI? Gjør noe med det, og la politiet gjøre jobben sin.

Tror du at dersom naboen din finner ut at han vil ta deg som gissel, med våpen, at politiet kommer med det de trenger for å hjelpe deg? Det er ikke virkeligheten. Politiet er ikke synske, de vet ikke hvor alle idioter bor eller oppholder seg. Så kanskje en ide å ruste de som skal hjelpe oss med det de trenger? Endr en lov, og man får gjort en jobb. Da slipper man det som i dag heter Midlertidig bæretillatelse som kommer når trussel bilde i Norge koker litt. Det er trusler her daglig, man trenger sikkerheten politiet gir. Og er det ikke litt utopi at man i førstegangstjeneste har tilgang til og går med våpen når man er i aktiv tjeneste, mens når du jobber i politiet og er der for hele Norge, så får du ikke lov? Jeg bare lurer… Hmpfr….

img_0962

2 kommentarer om “Våpen og sånn…

  1. Du treffer igjen sutra! Dette er så sant! Hvis jeg trenger hjelp fra politiet, vil jeg gjerne være trygg på at de kan hjelpe meg – også med våpen om nødvendig – hvis de må be om tillatelse først kan det jo være for sent…!!🙁

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s