Sutring 1

Bom 2

Jeg kjenner jeg blir lettere indignert når jeg leser at man sutrer over rushtidavgift, men kjøper julegaver for 57 milliarder. Jeg har vel for f… ikke 57 milliarder. Hadde jeg hatt det, så hadde det ikke vært behov for sutring. Jeg hadde kjøpt opp MDG og lagt det ned, samtidig som jeg hadde investert i miljøet, og mange hadde fått, så det så!

Dessverre er ikke livet slik, og jeg sutrer ikke fordi det plager meg personlig, men følelsesmessig. Jeg sutrer fordi det blir økte forskjeller, og fordi mange faktisk ikke har råd til denne avgiften samtidig som de skal forsøke å ha en verdig jul. Virkeligheten er ikke slik at alle feirer jul på fjellet, har feite middager og store lykkelige familier hvor alle er snille mot  hverandre. Og  hvor julegavene koster…. flesk! Det er flere som sliter, og de trenger også ofte biler, fordi de bor der de bor og har barn som trenger transport.

En del mennesker med luftveissykdommer er tidligere storrøykere. Dette fordi man begynte å røyke fordi alle gjorde det. Innsikten vi har i dag, var ikke der. Det var in, det var kult og alle skulle røyke. En del av disse er over 60 i dag, og trenger bil for å kunne handle. En del av disse er uføre, og har ikke flust av penger. Noen jobber, men de har kanskje ikke de best betalte jobbene. Det er ikke alle som bor slik til at de klarer å komme seg rundt på en time på bompenge-biletten de har snakket om. DET ER IKKE SLIK, og da er det lavmål å komme med kommentarer som; man sutrer over rushtid avgifter, når man kjøper julegaver til 57 milliarder.

Sykkelvei i Karlstad

Jeg sutrer fordi jeg ser at det jeg betaler inn i skatt, veiavgift, bompengeringen moms og andre avgifter, er med på å finansiere Teslar, elbiler, elsykler og sykkelveier som interesserer meg midt i pumpen. Elbiler og sykler kommer antagelig politikere til å si er veldig miljøuvennellig når det har gått noen år, akkurat som dieselbiler. Hva da? Og de kommer til å se at investeringene i sykkelveier er en fallitterklæring. Hvorfor? Fordi de bruker enormt mye penger på å bygge om, og syklistene? De sykler i veien. Bildet er fra Karlstad (stjært, men sett selv), og er sikkert en mye bedre måte å lage sykkelveier på. Her går du på den ene siden, og du sykler på den andre. Koster sikkert ikke allverden, og med krusedullene som kommer i blant, så er det vel kunst også?

imagesPoenget er at man bruker mange penger på ting som ikke fungerer og ikke vil fungere. Alle som har syklet i Oslo, vet at dersom det skal fungere så bør det legges opp som fra Ullevål mot Tåsen. (Bilde er stært men det ser nesten slik ut) Og for å få til dette må vi ha plass, og for å få plass må man flytte på ting, og det i Oslo er nesten umulig da halve Oslo og vel så det er på gul liste.

Så ja jeg sutrer over at vi må betale rushtidavgift (Jeg som ikke en gang kjører igjennom bommen til jobb) Og ja jeg sutrer over at jeg er med på å finansiere elbiler. Dette fordi jeg mener at dersom du skal ha en Tesla eller annen elbil, så får du betale det som det koster, ferdig snakka! Så kan heller staten gå inn å øke husholdningene på de som lever under fattigdomsgrensen ufrivillig. Eller finansiere bedre biler til de som har dårlig bil, fordi de ikke har råd til bedre. Det hadde vært mye bedre, og hadde kanskje påvirket miljøet mer positivt enn hva det gjør i dag.

Som sagt før, «Lufta har aldri vært så bra i Oslo som nå» Og det hakke noe med elbiler å gjøre, det er drivstoffet, blyet i drivstoffet som pappa sa. Og sikkert sånne katalysatorer og sånn 🙂 (bildet under har jeg tatt sjæl)

IMG_0958

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s