Parkering

Det var en gang et Oslo. Dette Oslo rommet det meste og var glad for de fleste. Alle var velkomne,  og man kunne leve godt å lenge uten å måtte trenge å bekymre seg for idiotiske regler og trangsynte politikere. Man kunne kjøre til en venn, og komme helskinnet hjem. Dette uten å måtte betale seg i hjel. Man kunne være en grunder, hvor man kunne stå på fortauet å lesse varer inn i en butikk, uten at  boten en fikk.

Trondheimsveien-AArvollveien-Lofthusveien-Baard-skolemesters-vei-Traverveien-Eikelundveien.-Tonsen-kirke.-AArvoll-skole.-AArvollia.-Tonsenhagen

(bildet er redelig stært fra Google)

Dette svinner hen, da det nesten ikke er parkeringer igjen. I hht forskrift om beboerparkering så er formålet at flest mulig skal få parkering. Det skal ikke gjelde innenfor ring 1, eller i handlegater (Der har de bare fjernet alle muligheter) Dette skal da beboere betale 3000 kr for i året for bil, og 1500 for MC. Dette er i dag til høring i Bydel Bjerke, og vil antagelig trekke seg utover i hele Oslo. Og hvem går pengene til? Kommunen. Og hva får vi igjen? Antagelig ikke en dritt.

3000 i året for å stå i en gate, hvor vedlikeholdet er bedritent, dårlig måket (Kommunal vei) og hvor det kanskje allerede skorter på parkeringsplasser.

Her hvor jeg bor kan det medføre litt bedre plass for beboerne i borettslaget, vi kan bli kvitt pendlerne, men…

3000 kr i året kan være for enkelte fritidstilbud for seg selv eller barna. Og dette kommer jo selfølgelig ved siden av utgifter til bommer, veiavgifter og andre parkerings-utgifter. Jeg skjenner jeg blir skikkelig irritert, og tenker at det får da være måte på hvor store forskjeller det skal kunne gå an å skape.

Jeg opplever at de som sitter med makten på ingen måte forstår at enkelte er avhengig av bil. Økonomisk sett så skulle man kanskje ikke hatt bil, men for å klare å tilfredstille de økte kravene og forventningene samfunnet har til deg,  må du kanskje ha denne bilen. Vi skaper forskjeller. Politikere sier de jobber for utjevning av forskjellene, men hvor gjør de dette? Jeg lurer…. De rike får hele tiden mer, mens de som har lite får enda mindre. Når skal dette egentlig stoppe?

Idioti er det også når en ser litt rundt i Oslo, hvor man har tatt parkeringer og gjort om til sykkelveier. Altså jeg er for sykkelveier, men de bør jo plasseres der hvor det er hensiktsmessig! På Sagene, tror det er Sarpsborgsgata, har de tatt den ene siden, det samme har de gjort i en tverrgate på Torshov.  Dette er enveiskjørte gater hvor det aldri har vært problemer med å sykle, og mon tro hvor mye penger det er brukt på dette?

Og hvem må betale dette? Antagelig de samme som ikke kan sykle grunnet luftveissykdommer, som må kjøre bil hvis de skal komme seg ut i det hele tatt, som igjen han Rassmussgreia mener vi alle skal ta hensyn til. (tror aldri den mannen har snakket med en som har luftveisykdommer.) AHRG… for en idioti!

6 kommentarer om “Parkering

  1. Jeg har forsøkt buss til og fra jobb. Mister 1,5 timer med datteren min hver dag. Og umulig å rekke hjem i tide til å rekke kjøre til idrettshallen 16.15 om jeg ikke drar tidlig fra jobb 3 ganger i uka. Og når ungene starter 08.30 på trening hver lørdag og du bruker 30-45 min hver vei på å gå i minus 10 med ungen på slep. Da velger du en sliten Toyota med gaffateip og betaler det du må. Også kutter man der man kan ellers. Som feks 2 fadderbarn i SOS barnebyer (de røyk forøvrig med eiendomsskatten).

    Likt av 1 person

  2. Helt forferdelig. Om alle de nye bommene kommer i 2019, må jeg rett og slett slutte på jobben min. Gå rundt i nærmiljøet her, søke på jobb hvor det er gangavstand. Regnet ut at, jeg må passere bom omtrent hvertfall 8 ganger daglig. For å bare komme meg til jobb, hjem , kjøre sønnen min til trening. Osv. Må passere bom bare for å gå på nærmeste senter i nærområdet og. (Er alenemor) er avhengig av bil for å få tidskaballen til å gå opp med å levere sønnen min på trening. De har tidlige treninger, og trener 5-6dager i ula. Blir for mye… må han slutte??
    Der gikk 5års beinhard satsing for han sin del til dundas☹️

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s