Sutring 2

Jeg vet jeg skriver en del om vei, sykler, bomringer og sånn… Men det engasjerer meg! Urettferdighet irriterer og forbanner meg! Jeg tok buss tre dager en uke, til jobb. Jeg tør ikke ta bussene som går direkte til Kirkeveien (120, 28, 345) som medfører at jeg må bytte buss på Carl Berner til 20 bussen. Fordi jeg kjører bil, jogger mm til jobb har jeg ikke månedskort. Det gjør meg lite å betale 36 kr for turen, men…

DSC03864-Edit.1000x562

Å stå på 20 bussen er en utfordring! JA du må stå, det er ikke mulig å sitte. På tirsdag havnet jeg inn mot et vindu hvor barnevogner kan stå. Utrolig glad for ingen av de var der, men, jeg ble presset inn mot veggen og fikk et sete mot låret. Ubehagelig! Så prøvde jeg å løfte på benet, som medførte at jeg sparket en annen i låret (to ganger). Sild i tønne begynner for meg å bli en vane når det gjelder buss. Og dette forventer man at jeg skal betale seksogtredve spenn for???? Og så, fordi bussen er så full så tror jeg sjåføren slår av ventilasjonen, HÆRLIG? NOT! Ike nok med at det er trangt, men du får jo ikke puste heller. Nå har jeg aldri likt trange rom, eller lukkede rom, og det å stå inneklemt mot et vindu uten kunstig oksygen (Ventilasjon) er for meg et helvete. Hva da med de som virkelig sliter? Både fysisk, psykisk og ikke minst økonomisk! Slik Oslo har blitt i dag betaler man jo frivillig for tortur på en buss, så fremt du klarer  å gå til bussen.

Jeg synes dette er forferdelig, og jeg sliter. Jeg sliter selv med mine utfordringer, men jeg sliter mer med å vite at flere har det værre enn meg. Jeg synes det er forkastelig at man holder på med så mye veiarbeid at hverken bil, kollektiv eller syklende kommer frem på en ok måte. Jeg synes at kollektivt skulle vært gratis! Å stå fastklemt, og lese på en plakat » takk for at du betaler, det går tilbake til det kollektive» Kyss meg langsomt inn der hvor solen ikke skinner. Det er som å si at bompenger går til veier, og det er UTOPI. Bompenger har jeg funnet ut går til de med penger, slik at de kan få finansiert Teslane sine og eh hva het de nye bilene til Lan og Raymond, Jaguar? Husker ikke, men uansett…. Min illusjon er det. Og ja, jeg har konvertert til elbil. En fiat 500E som overhodet ikke er støttet. Hadde jeg kjøpt bensinutgaven ville jeg betalt mindre… HMPFR….

img_1133

Jeg opplever at Oslo sakte men sikkert blir ødelagt. Misforstå meg rett, jeg synes det er fint at man får sykkelveier og at det tilrettelegges for å kunne sykle. Det jeg ikke synes er fint er at noen mener at alle skal kunne sykle, det er ikke slik. Jeg har sagt det før og sier det igjen; Folk med luftveisproblemer feks kols, de sykler ikke. (Noen gjør sikkert det) De går ikke til bussen heller. De går mulig til bilen, men slik Oslo har blitt så er det vanskelig å kunne kjøre i Oslo. Jeg har hørt de sier at luftkvaliteten har blitt så utrolig mye bedre. Hm, når jeg kjører eller busser ned Trondheimsveien så står det i alle retninger i Sinsen krysset. Det står tett nedover hele veien fra Kjelsås, det står inn i Sinsen krysset og ut av Sinsen krysset. Tett i tett. Og når du kommer ned til den veien som ender i Kirkeveien, så står det hele veien. Tett i tett, og masse biler på tomgang. Dette er miljø dette? Eller?

5esVzL8jRS6kuBNg6HHmSg

Jeg er for miljø, jeg synes det er trist å se all søpla som kommer frem når snøen smelter. Ikke bare søppel, men hundebæsj også. Neste punkt, søppel først. Hva gjør det så vanskelig å bruke søppelbøtter? Ta med deg tomgods hjem og kaste det forsvarlig? Tror du at colaplastflasker, ølbokser, glasskår fjernes naturlig av naturen? Gjør ikke det altså! Jeg forstår at man ikke tenker,  jeg forstår man har dårlig tid og sånn, men ÆRLIG TALT; SKJERPINGS vi trenger naturen og naturen trenger oss, men naturen trenger ikke plast, glass og sjokoladepapir eller annet søppel. Det kan du kaste forsvarlig, slik at det kan gjenvinnes.

Så bæsj. Jeg liker ikke  hundebæsj. Har du hund har du også et ansvar for å fjerne bæsjen etter hunden. Den klarer det ikke selv. Og selv om det er snø, så vet vi alle at snøen forsvinner og bæsjen kommer frem. Jeg har tråkket i mange ruker jeg ikke har sett, fordi snille hundeeiere har sparket snø over. Jeg har sklidd i dritt i mørket, fordi stressa hundeeiere ikke gidder å ta opp bæsjen. Og jeg er ikke den eneste. Værst synes jeg faktisk at det er barn som går i det, sklir i det og kanskje spiser det. Andre hunder spiser det, og ruller seg gjerne i det. Det er ekkelt! Og en ting jeg ikke skjønner, er folk som tar opp bæsjen i skauen og legger igjen posen???? Haloooooo… Da er det bedre å la bæsjen ligge, for som jeg skrev over, plasten blir ikke brutt ned, det gjør bæsjen.

Selvmotsigende? Nei, går du i skog og mark er det mer naturlig at bæsjen ligger. Den blir spist av andre dyr. I skogen hos meg er det utrolig mye bambibæsj, elgebæsj, revebæsj og annen bæsj og ikke unaturlig med hundebæsj. Langs gangveier, skoleveier, foran hus og blokker, foran butikker og i lyskryss mm så er det helt naturlig å fjerne bæsj.

Så moralen er, kjør bil ta med deg søppelet hjem og kast det på egnet sted. Unngå buss i rushen, det er helt forferdelig. Bruk bæsjepose til bikkja, og ta med deg bæsjeposene hjem eller til en søple kasse. Ikke sleng de rundt. Ikke vær så høy på deg sjøl, det er vi mennesker som forsøpler og da får vi ta ansvar. Leste et sted at det kan ta inntil 5 år før en sigarettsneip er nedbryti, så kanskje tenke litt?

60693159

Og neste gang det er underskriftskampanjer eller demonstrasjoner mot bomringer, oppfordrer jeg deg til å signere og delta!

i4OH0XxuRz+Z73nFDBC1TA

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s